Abort I Danmark Hvordan? (TOP 5 Tips)

På hospitalet får du lavet en ultralydsscanning af underlivet. Derefter får du forklaret, hvordan en medicinsk abort foregår. Til samtalen skal du tage en pille, der stopper graviditeten i at udvikle sig. Du kan få menstruationslignende smerter af pillen, men kun de færreste begynder at bløde.

Hvordan får man abort i Danmark?

Hvis du overvejer abort, kan du henvende dig til din læge, som kan henvise dig til en gynækologisk afdeling på et hospital eller til en speciallæge i gynækologi. Du kan også ansøge din region om abort, men det mest almindelige er at henvende sig til sin læge eller en anden praktiserende læge, du har tillid til.

Er abort gratis i Danmark?

Abortindgreb foretages på sygehus eller hos speciallæge Aborten er gratis for kvinder med bopæl i Danmark.

Hvad koster det at få en abort i Danmark?

Det er som udgangspunkt gratis at få en abort. Hvis du vælger at få foretaget aborten på en privatklinik, skal du dog selv betale for indgrebet, medmindre ventetiden i det offentlige er mere end en måned – så kan du nemlig benytte dig af det udvidede frie sygehusvalg.

You might be interested:  Hvor Mange Butikker Har Lidl I Danmark? (TOP 5 Tips)

Hvad gør en abort?

En medicinsk abort består af piller, som får livmoderen til først at afstøde kroppens graviditetsbevarende hormon og derefter at trække sig sammen. Pillerne indtages af to omgange med 1-2 døgns mellemrum.

Kan man blive steril af en abort?

Sterilitet som følge af abortindgreb sker meget sjældent, og kun hvis der har været infektion. Man skal derfor henvende sig til lægen ved mistanke om infektion (smerter i underlivet, feber, udflåd fra skeden). En meget usædvanlig komplikation er, at der går hul på livmodervæggen under en kirurgisk abort.

Kan man få børn efter en abort?

Risikerer jeg, at jeg ikke kan blive gravid igen senere i livet, ved at jeg får en abort? Nej. Sandsynligheden for at blive gravid er uændret efter aborten.

Hvor mange gange kan man få en abort?

Retten til abort Man har ret til at få abort frem til udgangen af 12. uge i graviditeten. Derefter kan man kun få abort med en særlig tilladelse fra et abortsamråd. Ugerne i graviditeten regnes altid efter den første dag i ens sidste menstruation.

Hvor mange unge får en abort i Danmark?

Antallet af provokerede aborter foretaget i Danmark har været faldende de sidste 10 år. Mens der for 10 år siden blev udført knap 17.000 provokerede aborter om året, er der de seneste år blevet udført under 15.000 provokerede aborter om året.

Hvor mange kvinder får abort i Danmark?

I dag foretages der omkring 15.000 frivillige aborter årligt i Danmark, mens der er cirka 65.000 gennemførte graviditeter.

Kan man få en abort pille?

En medicinsk abort kan udføres hjemme indtil 9. graviditetsuge (8+6). Du skal først til undersøgelse på hospitalet, hvor du får hele metoden og processen forklaret i detaljer. Her får du en pille, som stopper graviditeten i at vokse.

You might be interested:  Hvor Mange Elgiganten Butikker Er Der I Danmark?(Korrekt svar)

Hvor lang tid går der før man kan få en abort?

Medicinsk abort kan blive foretaget, uanset hvor langt du er i graviditeten, og er det, man anbefaler op til uge 9. Før uge 9 kan aborten foregå hjemme, men hvis du er længere henne, skal du opholde dig på sygehuset under aborten.

Hvornår skal man føde en abort?

Abortgrænsen i Danmark er 12 uger. Det betyder, at du har ret til at få foretaget en medicinsk eller en kirurgisk abort, hvis du ikke er længere henne i graviditeten end 12 uger. Efter det tidspunkt kræver det særlig tilladelse at afbryde graviditeten.

Hvad sker der når man får en abort?

Hvad sker der efter aborten? Du må regne med, at du skal holde dig i ro en til to dage efter aborten. Der vil fortsat være blødning, som kan være kraftigere end ved normal menstruation og der kan være menstruationslignende smerter, som kan lindres med smertestillende håndkøbsmedicin.

Hvilken abort skal jeg vælge?

Medicinsk abort er mest effektiv, hvis den bliver udført inden 9. graviditetsuge (8+6). Du kan fortsat få medicinsk abort efter 9. graviditetsuge (9+0), men det betyder, at du skal være indlagt, indtil aborten er gennemført, så vi kan holde øje med blødningen.

Er udskrabning farligt?

Selv om det sker sjældent, kan der gå hul på livmoderen ved en udskrabning. Risikoen er størst, hvis man er gravid, hvis der er betændelse i livmoderen, eller hvis man er ældre. Som regel er det ikke nødvendigt med behandling, da hullet hurtigt lukker sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *