Hvad Har Danmark Opfundet?(Løse)

Fem danske opfindelser, der har gjort en stor forskel

 • Insulin. Medopfinder: August Krogh.
 • Stomiposen. Opfinder: Elise Sørensen.
 • Minerydningsplante. Opfinder: Carsten Meier.
 • Fiberskopet. Opfinder: Holger Møller Hansen.
 • Brintpillen. Opfinder: Claus Hviid Christensen.

Hvad er en dansk opfindelse?

LEGOs klodser blev første gang panteret i England i 1939, da de ikke er en dansk opfindelse, men udviklet fra Kiddicraft Self-Locking Bricks. LEGO er derfor mest et eksempel på et dårligt patent.

Hvilke ting har mænd opfundet?

I en lignende historie var det mænd, der opfandt både pistoler, revolvere og geværer – men til gengæld kemikeren Stephanie L. Kwolek, der blev træt af, at folk rendte og skød hinanden ihjel og opfandt kevlar, som bruges til skudsikre veste, i 1962.

Hvad har forandret verden?

I bogen uddyber han, hvorfor de nedenstående 50 opfindelser er enestående for det samfund, vi lever i i dag.

 • Grammofonen.
 • Pigtråd.
 • Sælgerfeedback.
 • Google-søgninger.
 • Pas.
 • Robotter.
 • Velfærdsstaten.
 • Modermælkserstatning.

Hvad er den bedste opfindelse?

Hjulet overgår alt. Allerøverst på listen troner dog en ældgammel opfindelse, nemlig hjulet, mens flymaskinen og elpæren indtager de næste pladser. Også penicillin og det vandskyllende toilet sniger sig ind i top 10.

You might be interested:  Hvor Mange Rema1000 Butikker Er Der I Danmark?(Korrekt svar)

Hvad er den vigtigste opfindelse?

Penge som betalingsmiddel sniger sig lige med på listen, og penicillin er der også. Men hjulet bliver slået, når vi kårer historiens vigtigste opfindelser.

Hvad er opfundet af kvinder?

I 1872 opfandt Josephine Cochran opvaskemaskinen, og elkedlen såvel som strygebrættet er også skabt af kvinder. Katherine Blodgett opfandt ikke-reflekterende glas i 1938, og det fik stor betydning for produktionen af briller, mikroskoper og kameraer.

Hvem har opfundet?

Historie. Den ældste kendte anvendelse af hjulet anses i dag at være som drejeskive ved keramikforarbejdning (cirka 3000 f.Kr.) i området omkring Mesopotamien. Vognhjulet blev opfundet i Kina cirka omkring 2500 f.Kr.

Hvem var det der opfandt telefonen?

Indtil år 2002 fortalte historiebøgerne, at den skotsk-amerikanske Alexander Graham Bell patenterede verdens første telefon i 1876. I virkeligheden kom den italienske opfinder Antonio Meucci ham i forkøbet, da han tog patent på ”the teletrophone” i 1871.

Hvornår blev ting opfundet?

1642 – Blaise Pascal opfinder den mekaniske regnemaskine. 1643 – Kviksølvbarometeret opfindes af E. Torricelli. 1654 – Guericke opfinder vakuumpumpen.

Hvad er opfundet i Kina?

Ud over de fire klassiske opfindelser papiret, krudtet, kompasset og bogtrykkerkunsten kan nævnes trillebøren, smedejernet og tændstikkerne. Omfanget af de fremskridt, der stammede fra Kina, blev først kendt i den vestlige verden efter 2. verdenskrig.

Hvad har Sverige opfundet?

Dynamit. Ofte taler man om, hvor vigtig jernbanen var for den moderne verdens udvikling. Men den virkelige overraskelse for mange er at bag opfindelsen af dynamit står den svenske legende Alfred Nobel, som udover at lægge navn til Nobelprisen altså også opfandt århundredes sprængstof.

Hvad har ændret verden?

Vi tæller til 50 med teknologihistoriens vigtigste opfindelser.

 1. Papir af plantefibre og gamle klude.
 2. De mystiske – og vidunderlige – pyramider.
 3. Akvædukterne forsynede Rom med vand.
 4. Vandmøllen som energikilde.
 5. Krudtet ændrede de militære spilleregler.
 6. De gotiske katedraler var middelalderens skyskrabere.
You might be interested:  Hvor Mange Øer Er Der I Danmark 2018?

Hvad kan ændre verden?

Hvis du forandre dig selv, så forandrer du verden. Hvis du ændrer hvordan du tænker, så vil du også forandre, hvordan du har det og hvilke handlinger du vil foretage dig. Og så vil verden omkring dig forandre sig.

Hvilken vigtig opfindelse får de fleste i verden glæde af i 1990 erne?

I 1990’erne satte Bayer AG sig så for at udvikle en ny p-pille, og resultatet blev Yasmin®-pillen, som Plougmann Vingtoft har hjulpet medicinalvirksomheden med at patentere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *