Hvad Skete Der I 1958 I Danmark?

13. februar – DASK, der er Danmarks første datamat konstrueret af Regnecentralen, ser dagens lys for første gang.

Hvad skete der i 1972 i Danmark?

Danmark og EF Den 2. oktober 1972 stemte et flertal på 63,3 % af de danske vælgere ja til dansk medlemskab af det Europæiske Fællesskab (EF).

Hvad skete der i 1957?

Den 25. marts 1957 underskrev de seks stiftere af EF (Frankrig, Vesttyskland, Italien og de tre Benelux-lande) Romtraktaten. Det var dermed en kendsgerning, at deres fællesmarked ville træde i kraft 1. januar 1958.

Hvad skete der i 1989 i Danmark?

16. januar – De Danske Spritfabrikker, De Danske Sukkerfabrikker og Danisco meddeler, at de fusionerer, og dermed er Danmarks hidtil største industrivirksomhed en kendsgerning.

Hvad skete der i Danmark 1959?

30. januar – Passagerskibet M/S Hans Hedtoft forliser med alle mand om bord ved Kap Farvel, Grønlands sydspids.

Hvad skete der i Danmark i 1971?

Christiania er et byområde i København, der blev etableret i 1971, da en gruppe mennesker besatte den tidligere Bådsmandsstræde Kaserne på Christianshavn og døbte området Fristaden Christiania.

Hvad er 70 erne kendt for?

1970 ‘ erne huskes både for speltgrød, fuldskæg, fællesspisning, hjemmestrik og urtehaver, men også økonomisk krise, en større offentlig gældsætning og stigende arbejdsløshed. 1970 ‘ erne var nemlig også rødstrømpebevægelsen, hippiebevægelsen, kollektiverne og Christianias storhedstid.

You might be interested:  Hvor Mange Mennesker Rammes Af Hjertesvigt I Danmark Hvert År?(Korrekt svar)

Hvem er født i 1957?

Sider i kategorien ” Født i 1957 ”

  • Paolo A. Nespoli.
  • Greg Abbott.
  • Tony Abbott.
  • Martha Abelsen.
  • Per Morten Abrahamsen.
  • Mogens Adelørn.
  • Afrika Bambaataa.
  • Gamal Al-Ghandour.

Hvad skete der i 1989 90?

DDR brød sammen, da landets regering den 9. november 1989 åbnede for borgernes frie adgang til Vestberlin. Mindre end et år efter var DDR indlemmet i Forbundsrepublikken Tyskland.

Hvad skete der i 1985 i Danmark?

Juli. 22. juli – Ved et terrorangreb i København omkommer én og 27 såres, da den muslimske terrorgruppe Islamisk Jihad sprænger bomber ved et amerikansk luftfartselskab og ved synagogen.

Hvad skete der i 1980erne?

1980 ‘ erne i Danmark bliver ofte kaldt usikkerhedens årti. Et årti, der var præget af økonomisk krise og frygt for atomkrig. Mens politikerne satte ind med såkaldt kartoffelkur, som skulle bremse det private forbrug og styrke landets økonomi, blev mange familier opløst af skilsmisse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *