Hvad Skete Der I 1998 I Danmark? (TOP 5 Tips)

Storkonflikten i 1998 startede efter en urafstemning, hvor der skete det overraskende, at man forkastede aftaler og det efterfølgende mæglingsforslag. Derved brød en omfattende strejke ud, ofte omtalt som gærkrisen.

Hvad skete der i 1998?

30. maj – MTV Movie Awards 1998 afholdes i Santa Monica, Californien. 30. maj – Jordskælv i Afghanistan, mindst 4.000 personer omkommer.

Hvad skete der i år 1999 i Danmark?

Katastrofer: Århundredets mest voldsomme orkan ramte Danmark fredag den 3. december. Den kostede syv mennesker livet, og mange blev kvæstet. Alperne blev ramt af et lavinekaos, og Tyrkiet blev den 17.

Hvad skete der i 2000 i Danmark?

Nyrup-regeringen foretog to minister-rokader i år 2000. Den første skete 23. februar, hvor Ritt Bjerregaard og Jacob Buksti fik ministerposter – Thorkild Simonsen og Carsten Koch røg ud til højre. Nyrups anden ministerrokade i december var mere grundig.

Hvornår var der generalstrejke i Danmark?

Generalstrejken (Folkestrejken) i København d. 30. juni-1. juli 1944.

Hvilket år er 1998?

3. Tigerens år. Personer, der er født i år 2010, 1998, 1986, 1974 og 1962, er født i tigerens år.

Hvad skete der i 1986 i Danmark?

Det skete i 1986:Verden: Sveriges statsminister Olof Palme myrdes på åben gade i Stockholm. En atomreaktor i Tjernobyl eksploderer og udløser radioaktiv forurening over store områder. Danmark: Den danske firkløverregering igangsætter kartoffelkuren. Kim Larsen udsender albummet Forklædt som Voksen.

You might be interested:  Hvornår Blev Danmark Et Velfærdssamfund?(Bedste løsning)

Hvad er der sket i 2021?

Årsdage

 • 27. februar – 25-års jubilæum for Pokémon-universet.
 • 25. marts – Grækenlands 200-års uafhængighedsdag (fra det Osmanniske Rige).
 • 3. juli – 300-årsdagen for Hans Egedes ankomst til Grønland.
 • 28. juli – Perus 200-års uafhængighedsdag (fra Spanien).

Hvad skete der i Danmark i 1961?

1961 huskes nok først og fremmest på baggrund af leveringsstoppet 8. maj. At ”strejke” ligger danske landmænd fjernt, og det usædvanlige kampskridt var da også kulmination på en meget spændt konflikt. Konfliktens anledning var de normale toårige overenskomstforhandlinger mellem fagforeninger og arbejdsgivere.

Hvad skete i år 1992?

15 ting, der skete i 1992

 • Sommer-OL i Barcelona.
 • Danmark vandt EM i fodbold.
 • Norge ansøgte om EU-medlemskab.
 • Den bærbare computer IBM ThinkPad 700C blev skabt.
 • Bill Clinton blev valgt som præsident.
 • Microsoft lancerede Windows 3.1.
 • Krummerne 2 havde premiere.
 • Philips CD-i blev lanceret.

Hvad skete der i 2000 i verden?

Der var terrorangrebet på New York, der bomber i Madrid og i London, der var krig i Irak og i Afghanistan, voldelige opstande i Myanmar, og så var det tiåret, hvor USA med Barack Obama fik sin første sorte præsident.

Hvad var in i 2000?

Alt var tilladt, og her blev hverken sparet på bling, farver eller logoer. Om sommeren kunne man eksempelvis slippe afsted med et outfit bestående af stumpede bukser, en mavekort, neonfarvet top, en Von Dutch-kasket og et par gigantiske solbriller, der gerne skulle matches med lige så store øreringe.

Hvad drak man i 00 erne?

Ifølge verdens største spiritusproducent Diageo, der også producerer øl og vin, er vodka, rom og likør det seneste årtis store vindere på den danske alkoholscene. ”Vodka, rom og likør er vokset rigtig meget gennem 00 ‘ erne.

You might be interested:  Hvor Meget Tjener En Fodboldspiller I Danmark?(Bedste løsning)

Hvor lang tid varede strejken i 2008?

2008 – Maratonkonflikten april nedlagde FOA og Sundhedskartellet arbejdet og gik i strejke, fordi arbejdsgiverne ikke ville møde sygeplejerskernes krav om 15 procent mere i løn. Strejken trak ud i otte uger, men Folketinget nægtede at gribe ind og var på vej på sommerferie, da en OK-aftale endelig blev landet 13. juni.

Hvor længe kan man strejke?

Overenskomststridig strejke Men i overenskomstperioden (3 år) er der fredspligt. Det indebærer, at FOA ikke må opfordre eller medvirke til arbejdsnedlæggelser ( faglige møder / strejke ).

Hvad betyder det at strejke?

En strejke er en organiseret arbejdsnedlæggelse. Strejken er et kampvåben for arbejderne i indsatsen for at opnå bedre løn- og arbejdsvilkår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *