Hvad Skete Der I Danmark 2009?(Løsning fundet)

2009 blev på forhånd udråbt til at blive et decideret kriseår. Det blev også et år, der var præget af store kursfald og mange danske C20-selskaber, der nedjusterede og nedskrev i stor stil. Men for danskerne blev det også et år, hvor SP-opsparing pludselig fik en helt ny betydning og betød flere penge til forbrug.

Hvad skete der i 2009?

Chokerende begivenheder i 2009

 1. Michael Jacksons død.
 2. Mirakuløs nødlanding på Hudson Floden.
 3. Rihanna fik tæsk af Chris Brown.
 4. Aycee Dugard fundet i live.
 5. Fed ballonløgn.
 6. David Lettermans tilståelser.
 7. Kendt sanger anklages for incest.
 8. Anni sigtes for rufferi.

Hvad skete der 1 august 2009?

1. august – Anders Fogh Rasmussen tiltræder som generalsekræter for NATO.

Hvad skete der i 2008 i Danmark?

Den økonomiske krise i Danmark i 2008 udgjorde begyndelsen på den værste økonomiske krise i Danmark i flere årtier. Den medførte flere bankkrak, konkurser, faldende boligpriser, stigende ledighed, underskud på den offentlige saldo og en generel økonomisk afmatning.

Hvad skete der i 2007 i Danmark?

Nyhedsåret 2007 går på hæld. Det blev et begivenhedsrigt år, hvor bl. a. Nørrebros unge og politiet var i gadekampe, en beruset ung mand fik det ganske, danske fodboldrige på nakken – og så fik Danmark en lille, ny prinsesse.

You might be interested:  Hvor Mange Frimurer Er Der I Danmark?(Perfekt svar)

Hvad blev opfundet i 2009?

Trådløst bredbånd er 2009’s hit hos danskerne, og det kommer både mobile medarbejdere og private forbrugere til gode. For blot få år siden blev trådløs internetadgang afregnet i antal kilobytes. I dag er der frit slag.

Hvad Sketer der i 2010?

januar – Anden valgrunde ved præsidentvalget i Kroatien. 12. januar – Et jordskælv der måles til 7,0 på richterskalaen rammer blot 15 kilometer fra centrum af Port-au-Prince i Haiti, jordskælvet kostede flere tusinde menneskeliv og ødelagde store dele af Haiti.

Hvad skete der 1 august 1981?

1. august – Tv-kanalen MTV starter i USA. 19. september – Simon og Garfunkel giver en gratis koncert i Central Park i New York med omkring 500.000 tilskuere.

Hvad skete der 1 august?

1291 – Det Schweiziske Edsforbund indgås ifølge traditionen mellem urkantonerne Schwyz, Uri og Unterwalden. Dagen er den schweiziske nationaldag. 1498 – Christoffer Columbus ankommer som den første europæer til Venezuela. 1666 – Den første avis i Danmark, Den Danske Mercurius, begynder at udkomme.

Hvad skete 1 august 1981?

1980 – Vigdis Finnbogadottir indsættes som Islands præsident, og bliver dermed verdens første folkevalgte, kvindelige præsident. 1981 – TV-kanalen MTV starter sine udsendelser i USA med musikvideoer 24 timer i døgnet. Den første videoen som spilles er “Video Killed The Radio Star” af Buggles.

Hvilke grupper blev ramt af arbejdsløshed i 2008?

Analysen viser, at det især er mænd, yngre, byggefaglærte, 3F’ere og metalarbejdere samt jyder, der er ramt af stigende arbejdsløshed.

Hvad var skyld i finanskrisen?

Krisen havde sit udspring på det amerikanske marked for subprime-lån. Dette marked fik store problemer, da de amerikanske boligpriser begyndte at falde fra midten af 2006 efter en årrække med stadige husprisstigninger. Faldet i boligpriserne tog til i 2007. Mange boligejere oplevede derfor, at deres friværdi forsvandt.

You might be interested:  Hvordan Slagter Man Kyllinger I Danmark?(Løsning fundet)

Hvad gjorde man efter finanskrisen?

Efter finanskrisen tog det fire år fra BNP ramte bunden til beskæftigelsen begyndte at vokse. Denne gang begyndte beskæftigelsen at vokse, så snart vi kunne genåbne samfundet og væksten vendte tilbage. Det private forbrug har også rettet sig markant hurtigere efter coronakrisen, end det gjorde efter finanskrisen.

Hvem vandt valget i 2007?

Valgets resultat blev, at de hidtidige regeringspartier Venstre og Det Konservative Folkeparti sammen med støttepartiet Dansk Folkeparti samt det færøske Sambandsparti i alt lige nøjagtig opnåede det snævrest mulige flertal på 90 mandater.

Hvad sker der i 2012?

Begivenheder

 • januar – Danmark overtager formandskabet i Rådet for EU.
 • januar – Berlingske Media beslutter at lukke gratisavisen Urban.
 • januar – Krydstogtskibet Costa Concordia havarerer ud for den italienske ø Giglio.
 • januar – Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *