Hvad Skete Der I Danmark I 00’erne?(Korrekt svar)

Danske soldater blev sendt til Afghanistan for som USA’s allierede at bekæmpe terrornetværket al-Qaeda og senere deltog Danmark i invasionen af Irak. De danske satiretegninger, Muhammedtegningerne, vakte vrede, oprør og en dyb diplomatisk krise mellem Danmark og flere arabiske lande – og historien gik verden rundt.

Hvad skete der i 00 erne?

Vi har samlet billeder fra nogle af de største begivenheder. Der var terrorangrebet på New York, der bomber i Madrid og i London, der var krig i Irak og i Afghanistan, voldelige opstande i Myanmar, og så var det tiåret, hvor USA med Barack Obama fik sin første sorte præsident.

Hvad var in i 2000?

Alt var tilladt, og her blev hverken sparet på bling, farver eller logoer. Om sommeren kunne man eksempelvis slippe afsted med et outfit bestående af stumpede bukser, en mavekort, neonfarvet top, en Von Dutch-kasket og et par gigantiske solbriller, der gerne skulle matches med lige så store øreringe.

Hvad blev opfundet i 00 erne?

GPS. Selvom GPS-teknologien blev udviklet af det amerikanske militær helt tilbage i 1983, fik den først sit helt store mainstream-gennembrud i 00 ‘ erne. Med Anders Høeg Nissens ord, så er det en helt central teknologi i nutidens samfund, hvad enten det gælder transport, logistik eller almindelig hverdagsfærdsel.

You might be interested:  Hvad Er Det Højeste Sted I Danmark?(Perfekt svar)

Hvad skete der i 2001 i Danmark?

november − Folketingsvalg i Danmark. Anders Fogh Rasmussen bliver statsminister. 20. november − der afholdes kommunal- og amtsrådsvalg i Danmark, det sidste før strukturreformen i 2007.

Hvordan så man ud i 2000?

Selv Beyoncé slap ikke helt godt igennem årtiet, der bød på vulgært lavtaljede jeans, Von Dutch-kasketter og uendelige mængder similisten

  • Synlig G-streng over bukserne.
  • Jeans med snøre.
  • Den opsatte frisure med to løsrevne totter, der hang ned fra panden.
  • Kreppet hår – men gerne med sektioner af glat hår også

Hvad skete der i 2002?

Begivenheder uden dato

  • Den indiske guru Sai Baba beskyldes i et DR tv-program for fusk og svindel.
  • Middelgrundsfortet sælges til en københavnsk investor.
  • Kancellihuset på Fredensborg Slot bliver kronprins Frederiks fremtidige bolig.
  • Michael Carøe turnerer med showet Back in business.

Hvad er 90 erne kendt for?

Efter ‘fattigfirserne’ blev 90 ‘ erne på mange måder optimismens årti med den endelige afslutning af Den Kolde Krig og en teknologisk udvikling, der gav mulighed for at klone fåret Dolly, spille Snake på Nokias mobiltelefoner og udforske verden online på det hastigt voksende World Wide Web.

Hvad er opfundet i Kina?

Ud over de fire klassiske opfindelser papiret, krudtet, kompasset og bogtrykkerkunsten kan nævnes trillebøren, smedejernet og tændstikkerne. Omfanget af de fremskridt, der stammede fra Kina, blev først kendt i den vestlige verden efter 2. verdenskrig.

Hvad er en opfinder?

En opfinder er en person, som skaber nye opfindelser, typisk mekaniske eller elektriske maskiner eller andre apparater med praktiske anvendelser.

Hvad er den bedste opfindelse i verden?

Hjulet overgår alt. Allerøverst på listen troner dog en ældgammel opfindelse, nemlig hjulet, mens flymaskinen og elpæren indtager de næste pladser. Også penicillin og det vandskyllende toilet sniger sig ind i top 10.

You might be interested:  Hvor Meget Spildevand Er Der I Danmark?(Spørgsmål)

Hvad skete der i 2013 i Danmark?

Januar – Hunden Thor bliver stjålet. 3. januar. Den første, danske jægersoldat bliver dræbt i Afghanistan, da han under en patrulje blev ramt af en sprængning.

Hvad skete der efter 11 september?

Mød samfundsaktører og forskere i samtaler om, hvad der skete i beslutningsrummene i dagene efter 11. Ikke mindst i Mellemøsten, hvor flere langvarige, internationale militærkonflikter har udspillet sig i kølvandet på 9/11. Mindre end en måned efter angrebet på World Trade Center indledte USA en krig i Afghanistan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *