Hvilke Regler Gælder For 13 14 Åriges Fritidsarbejde I Danmark?(Løsning fundet)

1314årige må højst arbejde to timer på skoledage og syv timer på fridage. Den ugentlige arbejdstid må ikke overstige 12 timer i uger med skoledage og 35 timer i uger, hvor der er helt skolefri. 15-17-årige, der stadig går i skole, må arbejde otte timer om dagen på dage, der ikke er skoledage.

Hvor kan man arbejde når man er 13 år?

Hvis du er 13 -15 år eller ikke har afsluttet 9. klasse, må du kun have disse jobs: Lettere arbejde inden for landbrug, gartneri, rideskoler med fodring, udmugning, pasning af mindre husdyr samt heste, lugning, bær- og frugtplukning, plantning, grøntsagsopsamling og lignende opgaver.

Hvad skal en 13 årig have i løn?

Eksempelvis får man 87 kroner i timen, hvis man er mellem 13 og 16 år gammel og arbejder med transport og lager. Som 17- årig gartneriarbejder får man eksempelvis 107 kroner i timen, mens man i tekstil- og beklædningsindustrien får 90 kroner i timen.

You might be interested:  Hvad Koster Plejehjem I Danmark?(Løse)

Hvor gammel skal man være for at stå bag kassen 2021?

Fra 1. januar kan restauratører og butiksindehavere ansætte 13-årige til at stå bag kassen og udføre lettere ekspeditionsarbejde. Tidligere måtte unge i alderen 13 og 14 år kun arbejde i mindre forretninger.

Hvor gammel skal man være for at få et fritidsjob?

Aldersgrænse. Du skal være fyldt 13 år for at starte på et fritidsarbejde.

Kan man arbejde i Rema 1000 som 13 årig?

Som servicemedarbejder arbejder du med kassebetjening, vareopfyldning, trimning af butikken samt lettere rengøring. I jobbet som servicemedarbejder er det et krav, at du er fyldt 15 år, har afsluttet 9. klasse, og at du er under 18 år.

Kan man arbejde i Føtex som 13 årig?

Ung medarbejder i Danmarks største detailvirksomhed Den lokale Netto, føtex, Bilka, Carl’s Jr. eller Starbucks vil sandsynligvis være dit barns daglige arbejdsplads. Her er medarbejderne en del af et mindre team med få, gode kolleger. Men udover den enkelte butik, er dit barn også en del af en større virksomhed.

Hvad tjener en ungarbejder i timen?

Som ungarbejder vil du typisk tjene mellem disse beløb: 15 år: 52 – 58 kr. i timen. 16 år: 60 – 72 kr.

Hvad får man i løn som ungarbejder?

Lønnen er ofte forskellig fra arbejdsplads til arbejdsplads, og hvad man laver. En normal servicemedarbejder tjener cirka 60kr. i timen, men det kan variere efter arbejdsgiveren og arbejdsopgaver. Hvis det ikke er nok kan man ofte få arbejde i weekenderne og derved tjene mere.

Kan man arbejde i Netto som 14 årig?

For at arbejde i Netto skal du være fyldt 15 år og have afsluttet 9. klasse.

You might be interested:  Hvor Mange 15 Årige Er Der I Danmark?(Spørgsmål)

Hvilke jobs kan man få som 11 årig?

Men du kan dog få tilladelse til at arbejde med nogle bestemte kulturelle aktiviteter som:

  • sportsaktiviteter.
  • opvisninger.
  • koncerter.
  • teaterforestillinger.
  • cirkusforestillinger.
  • radio og tv.
  • filmoptagelser og reklamefilm, herunder modelarbejde.

Hvad sker der når man bliver 15 år?

Du har lov at købe tobak og alkohol i butikker og på restauranter. Du kan købe smertestillende håndkøbsmedicin. Du bestemmer selv i personlige sager og i de fleste økonomiske sager. For eksempel kan du i de fleste tilfælde selv bestemme, hvad du vil bruge din børneopsparing til.

Hvordan får man et job som 10 årig?

Undtaget fra reglerne er dog arbejde, hvor det er nødvendigt, at man bruger børn under 13 år til jobbet. Det er typisk som modeller for eksempelvis reklamebureauer. Er barnet under 13 år, skal politiet i en pågældende politikreds give tilladelse til arbejdsgiveren for at han kan ansætte børn og unge under 13 år gamle.

Hvordan får man frikort som 13 årig?

For at kunne oprette et frikort, skal du logge på TastSelv. Hvis du er fyldt 15 år, skal du bruge NemID – bestil NemID. Hvis du er under 15 år, skal du bruge en TastSelv-kode – bestil TastSelv-kode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *