Hvis Klokken Er 12 I Danmark Hvad Er Den Så I London?(Perfekt svar)

Nulmeridianen bestemmer tidszonerne De steder, der ligger en tidszone øst for London, er en time foran London (UTC +1), mens stederne, der ligger en tidszone vest for UTC 0, er en time bagefter (UTC-1). Når klokken er 12.00 i London, er den 13.00 i Danmark, da vi ligger én tidszone øst for London.

Hvad er klokken i New York når klokken er 12 i Danmark?

Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark og New York. New York City ligger i tidszonen UTC-5, som bliver til UTC-4, når der er sommetid. Danmark er derfor foran New York. Når det er midnat i New York, er klokken derfor allerede 6 om morgenen i Danmark.

Hvad er klokken i USA når den er 12 i Danmark?

I forhold til Danmark er der en tidsforskel til det kontinentale USA på mellem -6 og -9 timer. Jvf. ovenstående kort med angivelse af de forskellige tidszoner er der 6 timer forskel mellem Danmark og New York City – i NYC er klokken eksempelvis 6 om aftenen, når det er midnat i Danmark.

Hvad hedder London tid?

På hvert kort er tiden angivet som “DATO HHgmt”, som til Greenwich ( London ) tidszonen. Dansk lokal tid er GMT tid plus 1 time (vinter). Dansk sommertid er GMT tid plus 2 timer (sommer). GMT er en forkortelse for Greenwich Mean Time, som også kaldes UTC (Universal Time, Coordinated) eller Z (Zulu Time).

You might be interested:  Hvornår Var Jernalderen I Danmark?(Korrekt svar)

Hvis klokken er 12 i Danmark hvad er den så i Beijing?

Tidsforskellen mellem dig og BEIJING Klokken i BEIJING er 16 timer forus for din lokale tid.

Hvordan beregner man tidszoner?

Tidszoner på planeten beregnes ved hjælp af nulmeridianen i London som reference. Fra denne nulmeridian mod øst tilføjer den op til en time for hver tidszone. Tværtimod trækkes en time fra nulmeridianen mod vest. Årsagen til, at det tilføjes eller trækkes i timevis, afhænger af jordens rotation.

Hvad er klokken i Danmark når den er 10pm i USA?

Tidzonerne for vintertid og sommertid hedder henholdsvis Pacific Standard Time (PST) (UTC-8) og Pacific Daylight Time (PDT) (UTC-7). Alle byer i Californien er 9 timer efter Danmark, så når klokken er slået 18.00 i Danmark, er klokken 9 om morgenen i Californien.

Hvilket land er 6 timer foran Danmark?

USA breder sig over hele seks forskellige tidszoner. Dette betyder, at der kan være alt fra 6 -12 timers tidsforskel fra Danmark.

Hvad er klokken i England når den er 10 i Danmark?

Når klokken er 12.00 i London, er den 13.00 i Danmark, da vi ligger én tidszone øst for London.

Hvilket land er længst fremme i tiden?

Øerne Samoa, Tokelau og Tonga er 13 timer foran London, mens Line Islands er hele 14 timer foran. Hvad der er endnu mere bizart er, at disse øer ligger OVER datolinjen, så øer længere vestpå er mere end en hel dag efter dem i tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *