Hvor Finder Man Fossiler I Danmark?(Spørgsmål)

Fossiljagt i Danmark – 9 gode steder.

 • Geocenter Møns Klint og Møns Klint.
 • Faxe Kalkbrud og Geomuseum Faxe.
 • Fur Museum og Molergravene på Fur.
 • NaturBornholm og Robbedale Grusgrav.
 • Museum Sønderjylland og Gram Lergrav.
 • Dalbyover Kalkgrav.
 • Arnager på Bornholm.
 • Katbjerg Odde og Bramslev Bakker ved Mariager Fjord.

Kan man finde fossiler i Danmark?

Her kan I finde fossiler I kan samle sten og forsteninger langs de fleste kyster i Danmark, men det er især en god ide at lede langs foden af klintekyster. Forsteningerne findes oftest i flint, lersten, kalksten og sandsten. På stranden må I samle alle de sten og forsteninger, I kan bære.

Hvor finder man hajtænder?

Treldenæs ved Fredericia er en kendt lokalitet for fund af hajtænder. Men også i kystklinter med kalk og kridt er der muligheder. Det vil sige Møns Klint, Stevns Klint, strandene ved Hanstholm, Thy, Mariager Fjord og Grenå.

Hvordan finder man fossiler Møns Klint?

På turen langs Klintestranden fortæller de om, hvordan Møns Klint er blevet til og om områdets enestående plante- og dyreliv. Er du heldig, kan du finde dit eget 70 mio. år gamle fossil! Fossiljagt på stranden kun også bookes som individuel tur.

You might be interested:  Hvorfor Er Der Ikke Skoleskyderier I Danmark?(Spørgsmål)

Hvordan finder man fossiler i moler?

Arbejdet med at finde fossiler, som er forsteninger, består i at flække moleret med en kniv. Når I har fundet nogle fossiler, vil geologen hjælpe jer med at bestemme, hvilke dyr og planter I har fundet – dyr og planter, som levede for 55 mio. siden! – Moleret kan også bruges til at tegne med.

Hvor finder man fossiler på Sjælland?

Gå på fossiljagt!

 • Møns Klint. Find skatte på Stevns Klint. Find skatte på Stevns Klint. Stevns Klint var for omkring 65 millioner år siden dækket af hav, ligesom det meste af Nordeuropa var det.
 • Stevns Klint. På fossiljagt i Faxe Kalkbrud. På fossiljagt i Faxe Kalkbrud.
 • Faxe Kalkbrud. Holtug Kridtbrud. Holtug Kridtbrud.

Hvor gammel er et forstenet søpindsvin?

Et forstenet søpindsvin er oftest mellem 30 og 55 millioner år gam- melt. Et af de steder i Danmark, man har fundet flest danekræ, er på Fur, hvor 95% af alle danekræ er fundet i moleret. Alderen på fossiler er omkring 55 millioner år gamle.

Hvor er Trelde Næs?

Trelde Næs er et stort, fredet naturområde nord for Fredericia. Næsset er omkranset af Vejle Fjord mod nord og Lillebælt mod syd. Trelde Næs byder på fantastisk natur og er optaget i Danmarks Naturkanon, som en af landets 15 bedste naturperler.

Hvad vættelys?

Vættelys er det indre skelet fra en uddød gruppe af blæksprutter. Vættelys -blæksprutten er repræsentanter for de dyr, der uddøde for 65 millioner år siden i den store masseuddøen, som udslettede over halvdelen af Jordens dyrearter, her i blandt dinosaurerne.

Hvor finder man flest fossiler i Danmark?

Fossiljagt i Danmark – 9 gode steder.

 • Geocenter Møns Klint og Møns Klint.
 • Faxe Kalkbrud og Geomuseum Faxe.
 • Fur Museum og Molergravene på Fur.
 • NaturBornholm og Robbedale Grusgrav.
 • Museum Sønderjylland og Gram Lergrav.
 • Dalbyover Kalkgrav.
 • Arnager på Bornholm.
 • Katbjerg Odde og Bramslev Bakker ved Mariager Fjord.
You might be interested:  Hvad Er Arbejdsløshedsprocenten I Danmark?

Hvad er Raslesten?

Raslesten er kuglerunde flintknolde, der i virkeligheden er en forstening af en kiselsvamp. Ofte er der inde i selve flinteknolden sket en opløsning af noget af svampen, så den ligger løst inde i kuglen af flint. Det er årsagen til, at den giver lyd fra sig, når man holder den op foran øret og ryster den. Deraf navnet.

Hvor finder jeg forstenede søpindsvin?

Forstenede søpindsvin kan du finde overalt, hvor der findes flint – på marker, på stranden og i grusgrave men helt sikkert i og ved kystklinter med kalk og kridt. Det vil sige Møns Klint, Stevns Klint, strandene ved Hanstholm, Thy, Mariager Fjord og Grenå.

Hvordan ser fossiler ud?

Et fossil – af latin fossilis (= opgravet), afledt af fossa (= grøft, grav) – eller en forstening er bevarede rester eller spor og aftryk af organismer fra en fjern fortid. Fossil bruges også som adjektiv (“fossile dyr” eller “fossile planter”) og betyder da uddøde arter.

Hvor kan man finde fossiler i Nordjylland?

Moleret i Limfjorden er et mekka, hvis du gerne vil finde fossiler. Det unikke moler, som ikke findes mange andre steder i verden, gemmer på fossiller fra dyr og planter, som levede på den daværende havbund for 55-53 millioner år siden.

Hvor kan man finde fossiler på Mors?

Det er en god ide at begynde sin fossiljagt på Fossil – og Molermuseet. Her kan man opleve verdens bedste samling af fossiler fra moler. Du kan leje værktøj til selv at gå på jagt i molergraven, som ligger lige ved siden af museet eller til molergraven ved Ejerslev Havn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *