Hvor Mange Kurder Er Der I Danmark? (TOP 5 Tips)

Kurdere

Kurdere kurdisk: کورد
Danmark 30.000
Jordan 30.000
Østrig 23.000
Grækenland 22.000

31

Hvor mange kurdere er der i hele verden?

Kurderne betegnes ofte som den største etniske gruppe uden egen stat. Størstedelen af de over 30 millioner kurdere, der findes på verdensplan, lever i Kurdistan, ”Kurdernes land”. Kurdistan er ikke er en stat, men et område delt mellem Tyrkiet, Irak, Iran og Syrien.

Hvor mange kurder bor i Danmark?

31.676 – 41.203 kurdere i Danmark i alt. Serdal Benli og kurdiske foreninger vurderer generelt, at der i alt bor cirka 35-40.000 kurdere i Danmark. Kurderne er dermed Danmarks største flygtninge/indvandrergruppe.

Hvilket sprog taler kurdere?

I dag bor der mere end 900.000 kurdere i flygtningelejre i det kurdiske område af Irak som følge af den mangeårige forfølgelse af kurderne. På grund af forfølgelse og konflikter er mange af disse flygtninge blevet tvunget til at flytte igen og igen.

Hvor mange kurdere er muslimer?

Flertallet af kurderne, omtrent 85 %, er sunnimuslimer. Mange er også alevitter, shia- muslimer eller tilhængere af ikke- muslimske religioner som yazidisme.

Hvor gammel er kurdisk sprog?

Sorani er en skriftlig standard for centralkurdisk, udviklet i 1920’erne (opkaldt efter den historiske Soran Emirat), og blev senere vedtaget som standardiseret retskrivning af kurdisk som officielt sprog af Irak.

Hvem støtter kurderne?

Kurderne i Tyrkiet Det kurdiske arbejderparti (PKK) har længe ført guerillakrig mod den tyrkiske stat. PKK blev oprettet i 1978 og kæmper for kurdisk frigørelse fra tyrkisk undertrykkelse. Frem til 1990-tallet var målet for PKK at etablere en selvstændig kurdisk stat.

You might be interested:  Hvor Mange Navngivne Øer Er Der I Danmark? (TOP 5 Tips)

Hvor stor er Kurdistan?

Det officielle sprog i Iran er persisk, som er bedre kendt som farsi og tales af alle i Iran. I Afghanistan og Tadsjikistan taler man henholdsvis dari og tadsjikisk, som er dialekter af persisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *