Hvor Mange Medaljer Vandt Danmark Ved Ol I London 2012?

Hvor mange medaljer fik Danmark ved OL i London?

Ved de seneste sommer-olympiske lege i Rio i 2016, vandt Danmark 15 medaljer, heraf to guld, seks sølv og syv bronze. Medaljehøsten var den næsthøjeste fra dansk side ved et OL nogensinde, kun overgået af Danmarks 20 medaljer ved OL i London i 1948. De 15 medaljer stod for 48 pct.

I hvilken sportsgren vandt Danmark ingen medaljer ved OL i London 2012?

Danmark vandt ni medaljer, som fordeler sig på to guld, fire sølv og tre bronze. De er vundet inden for fem idrætsgrene: Roning, badminton, sejlsport, skydning og cykling.

Hvem vandt den første danske guldmedalje i cykling ved OL?

Danmarks første medalje kom i hus, da skeetskytten Jesper Hansen vandt sølv få dage inde i de olympiske lege.

Hvilken sportsgren har Danmark vundet flest OL medaljer gennem tiderne?

Danmark har indtil dato vundet i alt 194 medaljer (45 guld-, 74 sølv- og 75 bronzemedaljer) ved sommer- OL i 20 forskellige sportsgrene, flest i sejlsport, cykling og roning.

Hvor mange medaljer regner Danmark med at vinde til OL?

Med Banelandsholdets finaleplads i 4000 meter holdforfølgelsesløb, er Danmark sikret syv medaljer ved OL. Heldigvis er de olympiske lege ikke slut endnu, og der er stadigvæk muligheder for flere danske medaljer. Herunder har vi samlet de danske atleter, som vi med rette fortsat kan håbe, kommer på podiet under OL.

You might be interested:  Hvornår Kommer Ios 10 Til Danmark?(Spørgsmål)

Hvor mange medaljer plejer Danmark at vinde i OL?

Få overblikket over de danske medaljer til Tokyo 2020. Danmark har vundet 11 medaljer i alt under dette OL.

Hvem var med i guldfireren?

De oprindelige medlemmer af båden var Niels Laulund Henriksen (1966-), Thomas Poulsen (1970-), Victor Feddersen (1968-) og Eskild Ebbesen (1972-). Efter en bronzemedalje ved OL i Sydney 2000 blev det ved legene i Athen 2004 og i Beijing 2008 igen til guldmedaljer.

Hvem vandt den første guldmedalje ved OL?

Ved de første olympiske lege i Athen 1896 fik vinderen en sølvmedalje, mens nummer to fik en medalje af kobber og nummer tre ingen medalje fik. Ved de olympiske lege fire år senere, i Paris 1900, blev der ikke uddelt officielle olympiske medaljer.

Hvad vandt Danmark i OL?

Danmark vandt 11 medaljer i Tokyo. Det er det medaljemæssigt næstbedste OL siden 1948. Danmark vandt 11 medaljer i Tokyo. Det er det medaljemæssigt næstbedste OL siden 1948.

Hvad bestod en femkamp af i de gamle olympiske lege?

Ordet pentathlon betyder egentlig fem priser: pente: fem, athlon: pris. I den antikke femkamp dystede man i disciplinerne: længdespring, spydkast, diskoskast, løb og brydning. Femkamp var en af de ædleste discipliner ved de antikke lege, fordi det viste atletens evne til at håndtere vidt forskellige sportsgrene.

Hvor mange har Danmark med til OL?

Danmark er en af de 14 nationer som deltog ved de første moderne lege i 1896 i Athen, og har siden deltaget ved alle sommerlege undtaget Sommer- OL 1904. Danmark har desuden deltaget i tolv vinterlege, herunder alle lege siden 1988.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *