Hvor Skinner Solen Mest I Danmark?(Løsning)

Øerne bader i solskin Bornholm er, skarpt efterfulgt af Læsø og Samsø, den mest solbeskinnede kommune med 1084,38 solskinstimer mellem maj og august. I den anden ende af skalaen ligger Ikast-Brande, hvor solen skinner 260 timer mindre end på Bornholm, hvilket svarer til 10,8 dage.

Hvilken ø i Danmark har flest solskinstimer?

Det er Læsø, beliggende i den nordlige del af Kattegat, der kan bryste sig af rekorden, viser ny rapport fra DMI med data fra alle 98 kommuner de sidste ti år. På andenpladsen finder vi endnu en ø, Samsø, som med 1.917 solskinstimer ligeledes er én af Danmarks mest solrige kommuner. Solskinsøen Bornholm indtager 3.

Hvor er der mest nedbør i Danmark?

Det fremgår af figur 4.1, at det generelt regner mindre i de kystnære områder end i de centrale dele af Danmark. De højeste nedbørsværdier forekommer i det indre af Jylland (>900 mm på årsbasis), mens der falder mindst nedbør på Sejerø, Samsø og ved Vestsjællands kyst (<550 mm på årsbasis).

Hvilket sted har flest solskinstimer?

I min research er ét sted dukket op på alle de sites jeg har kigget på, og det sted ligger i Guds eget land, USA. Yuma, Arizona er eftersigende det eneste sted på jorden, der kan bryste sig med at have mere end 4.000 timers sol hvert år.

You might be interested:  Hvor Mange Regioner Er Der I Danmark? (TOP 5 Tips)

Hvor skinner solen mest i verden?

Rekorden har det østlige Sahara, hvor Solen skinner 4300 timer om året ud af omkring 4450 mulige. Det mest solrige beboede sted i verden er Yuma i Arizona med 4055 soltimer om året – 91 procent af det mulige. I Danmark er rekorden fra 1947, hvor der over hele året blev målt 1878 timers sol.

Hvem har flest solskinstimer i Danmark?

Bornholm er, skarpt efterfulgt af Læsø og Samsø, den mest solbeskinnede kommune med 1084,38 solskinstimer mellem maj og august. I den anden ende af skalaen ligger Ikast-Brande, hvor solen skinner 260 timer mindre end på Bornholm, hvilket svarer til 10,8 dage. Skyer og regn betyder færre solskinstimer.

Hvorfor kalder man Bornholm for solskinsøen?

Bornholm har fået navnet solskinsøen simpelthen fordi, at der ikke er et andet sted i Danmark, hvor der er flere solskinstimer.

Hvor er der mest nedbør?

Herning kommune er med 978 mm om året Danmarks mest nedbørrige kommune. Herning ligger dels i Midtjylland, hvor der i sommerhalvåret dannes flest byger – og så ligger Herning så langt mod vest, at fronter med regn fra vest også giver den vestlige halvdel af Jylland det meste af den udbredte dagsregn.

Hvor er der mest vind i Danmark?

Det fremgår klart, at vest og sydvest er de fremherskende vindretninger i Danmark, eftersom de vest- og sydvestvendte kyster har langt det højeste energiindhold i vinden (de røde og gule områder).

Hvor er der faldet mest regn?

Mest vand i vest Den vestlige del af landet har fået mest nedbør, hvor der mellem Esbjerg og Thisted er faldet 75 til 100 millimeter på bare en uge. Mest regn er der faldet i Nørre Vorupør og Vestervig med lige over 100 millimeter. Samtidig har næsten hele den vestlige halvdel af Jylland fået over 50 millimeter regn.

You might be interested:  Hvor Mange Ryger Hash I Danmark 2019?(Løsning fundet)

Hvor er der mindst sol?

Vil du holde ferie i Danmark og være nogenlunde sikker på sol og tørt vejr, skal du leje sommerhus på Læsø. Den skønne ø i Kattegat har nemlig sol hele 1.951 timer om året, mens borgerne i landets sol -fattigste kommune Ikast-Brande må nøjes med sølle 1.581 timer.

Hvor blæser det mindst i Danmark?

Vinden kommer jo typisk fra vest i Danmark, og derfor blæser det mindst på Djursland, Østjylland og i Nordsjælland, hvor den gennemsnitlige vind allerede har passeret en del land, siger han. Øverst på vind-listen ligger udover Halsnæs dog også to kommuner på Amager, Dragør og Tårnby.

Er der flere solskinstimer på Bornholm?

Hold ferie på Solskinsøen Bornholm Den 587 kvadratkilometer store klippeø i Østersøen har beviseligt flere solskinstimer, mindre regn og en længere sommer end andre dele af Danmark, og de milde temperaturer holder ofte til helt hen i sensommeren og efteråret og inviterer til ferie og afslapning i smukke rammer.

Hvor skinner solen mest i Europa?

Andalusien, Spanien Med mere end 300 solskinsdage om året, opfattes det som en af Europas mest solrige spots.

Hvor i verden er solen stærkest?

Ved ækvator peger solstrålerne mere lodret mod Jorden end fx i Danmark, hvor solstrålerne peger mere skråt ned mod Jorden. Derfor er Solens stråling også stærkere ved ækvator end i Danmark.

Hvor er der flest solskinstimer i Spanien?

Costa del Sol er Spaniens mest solrige sted. Sol, sol og sol. Costa del Sol kan altid lokke folk til med deres lovning på sol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *