Hvor Vokser Porse I Danmark?(Korrekt svar)

I Danmark vokser den almindeligt i Vest-, Midt- og Nordjylland på fugtig bund på heder, klitheder og i moser.

Hvor kan jeg finde porse?

Porsen er også kendt som mose- porse, da den typisk vokser i mose områder. Det er ikke alle steder i Danmark den er at finde; Fx vokser den ikke vildt på fyn og øerne. Den er mest koncentreret langs vestkysten i jylland, hvor den er meget udbredt i højmoserne 200-500 meter fra vandet.

Hvor vokser porse i Vestjylland?

Porsen er en vestjyde. Den vokser nemlig ude i de næringsfattige hedemoser, som vi har mange af herude mod vest. Man skal kigge efter en busk, der vokser nede ved søer og vandløb, og som når op til en mands højde.

Er porse giftig?

Beskrivelse. Planten indeholder æteriske olier. Plantens giftighed er ikke helt klarlagt.

Kan man dyrke porse?

Du kan finde planten mosepors, som bruges til porsesnaps i naturen eller dyrke den i haven. Planten, som leverer den sødligt krydrede smag til porsesnaps er mosepors, Myrica gale – eller porse, som den også kaldes. Det er en løvfældende, forgrenet busk med en aromatisk duft.

Hvor finder man porse på Sjælland?

Dens foretrukne voksesteder er sur, tør jord som hedemoser, klitheder og -moser. Pors (Myrica) er en slægt af lave, løvfældende buske.

You might be interested:  Hvilken Betydning Havde Modstandsbevægelsen For Danmark?(Løsning)

Hvad smager porse af?

Typisk skal kryddersnapsen trække en uges tid til den opnår rette smag og farve, smagen skal være mild og aromatisk mange laver den og andre kryddersnapse for stærke så de bliver bitre. Smag på snapsen undervejs, det er en af fornøjelserne ved at lave kryddersnaps.

Hvornår er der rakler på porse?

Bladene kan plukkes i perioden juni til august, og kan hænges til tørre og bruges til en porse snaps på et senere tidspunkt. Raklerne kan plukket i juli og august, og igen januar og februar. Jeg lader altid min porse snaps trække i et par måneder, men den kan når man bruger blade lade den trækker i et par uger.

Hvornår høstes porse?

De nye porseblade om foråret har en rigtig forårssmag. Hvis bladene plukkes senere på året, hvor de er blevet mere mørkegrønne, giver de en lidt mere skarp smag. Endelig er der også mulighed for at plukke det, der hedder raklerne, om foråret eller efteråret.

Hvad er porse godt for?

Porse som kras bekæmper De heftigt duftende blade har tidligere været brugt i sengehalmen mod utøj, og døjede man med fodsvamp, blev porse brugt. På gårdene blev hønsereder strøet med porseblade for at undgå mider, mens planten også har været nyttig til farvning af uld.

Kan man købe Porse?

Denne lave løvfældende busk er velkendt for dens fantastiske og aromatisk duftende grålige blade, og så er den endda velegnet til snaps. De planter vi sælger er han planter og det er hanraklerne man bruger til pryd og bla. snaps.

You might be interested:  Indvandring I Danmark Hvor Kommer De Fra?

Hvordan dufter Porse?

Porsen dufter kraftigt, men smager fantastisk i snaps. Porsesnaps laves ved at lade blade eller rakler, de blomsterlignende stængler, trække i vodka eller klar snaps.

Hvordan ser Porse ud?

PORSE (MOSEPORS) Bladene har som sagt en fin støvetgrøn farve, som minder lidt om oliventræets blade. Samler du blade i naturen, kan du måske forveksle den med mosepil, som vokser nogle af de samme steder. Men se på bladene: Porsen har små takker i den yderste del af bladet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *