Hvornår Kan Man Købe Alkohol I Danmark?(Løse)

Sikkerhedsstyrelsen fører tilsyn med, at danske butikker overholder aldersgrænserne for salg af alkohol. For nogle produkter er aldersgrænsen 16 år, for andre 18 år. Kontrollen udføres på vegne af Sundheds- og Ældreministeriet, som er dem, der kan vejlede om reglerne.

Hvornår kan man købe alkohol til?

I Danmark må unge under 16 år hverken købe alkohol i detailhandlen eller få serveret alkohol på restauranter, caféer og barer. Unge mellem 16 og 18 år: Unge, der er fyldt 16 år, må købe alkohol med en alkoholprocent op til 16,5 % i detailhandlen, men ikke få serveret alkohol på restauranter, caféer og barer.

Hvad må man købe af alkohol som 16 årig?

I detailhandlen skal man være 16 år for at købe alkohol med en alkoholprocent op til 16,5 %, mens man skal være 18 år for at købe produkter med 16,5 % og derover. På restaurationer skal man være 18 år for at købe alkohol. andel er 13 %1.

You might be interested:  Hvor Mange Biogasanlæg Er Der I Danmark?(Bedste løsning)

Hvor mange procent alkohol må man købe som 15 årig?

Ifølge dansk lovgivning skal du være 18 år gammel for at kunne købe alkohol med en alkoholprocent på over 16,5 pct. – eksempelvis stærk spiritus såsom vodka, rom, whiskey m.v. Du skal dog kun være 16 år gammel for at kunne købe drikkevarer med en alkoholprocent på under 16,5 pct.

Hvornår må man købe cigaretter i Danmark?

Sikkerhedsstyrelsen fører tilsyn med, at danske butikker overholder aldersgrænsen på 18 år for salg af tobaksvarer.

Hvorfor må man købe alkohol som 16 årig?

Det er ikke tilladt for unge under 18 år at købe vodka, rom og anden stærkere alkohol med 16,5 % eller derover i butikkerne. Formålet med lovgivningen er at beskytte unge. De danske unge er nemlig blandt de unge i Europa, der drikker mest.

Hvad tid lukker alkohol salg?

Ifølge loven må salg af alkoholholdige drikke finde sted: Mandag til fredag fra kl. 09.00-18.00.

Hvad kan man købe som 16 årig?

Når du er 16, har du lov til at købe alkohol, der har en alkoholprocent på op til 16,5 % i butikker. Du må først købe alkohol på restauranter og diskoteker og alkohol på over 16,5 % i butikkerne, når du er 18 år. Du har ret til selv at vælge en anden tandlæge end den kommunale tandpleje.

Hvor gammel skal man være for at købe vin?

Ciderprodukterne har typisk en alkoholprocent på mellem 0,4 og 0,7, og det meste cider er derfor ikke omfattet af forbuddet mod salg af alkohol til personer under 16 år. Vær dog opmærksom på, at der også findes cider med minimum 1,2 % alkohol.

You might be interested:  Hvilke Breddegrader Ligger Danmark På?(Korrekt svar)

Hvor stor en procentdel af danske unge går ind for at aldergrænsen for salg af al alkohol til unge hæves til 18 år?

Hvis det står til et flertal af danskerne, skal det være slut. I en ny meningsmåling foretaget af analyseinstituttet Voxmeter for Blå Kors Danmark bakker knap 63 procent af danskerne op om, at aldersgrænsen for køb af alkohol skal hæves til 18 år.

Kan man bestille alkohol online?

Forbuddet er således et forbud mod salg – og derved pålægges ansvaret dig som webshop-ejer – ikke et forbud mod køb. Overskrider du disse regler, kan du risikere at få en bøde. Det følger af lov om forbud mod salg af tobak og alkohol til personer under 18 år § 5, stk. 1.

Hvor gammel skal man være for at købe alkohol i Sverige?

Sverige og Island har forbud mod salg af alkohol til personer under 20 år; dog må personer over 18 år i Sverige købe øl indtil 4,4 alkoholprocent volume.

Hvor mange pakker cigaretter bliver der solgt om året i Danmark?

Salget af cigaretter i 2020 var på 4.575 mio. styk – det svarer til 979 styk pr. indbygger over 18 år, hvor antallet var 1.196 styk i 2019. Det er det laveste antal solgte cigaretter siden 1958, hvor der blev solgt 4.349 mio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *