Hvornår Kom Internettet Til Danmark?

“I Danmark og Norden gjorde internettet sit indtog i forskningsverdenen, først på de datalogiske og datatekniske institutter i begyndelsen af 1980erne. I 1988 blev det danske forskningsnet, DENet, tilsluttet den amerikanske del af internettet gennem det nordiske forskningsnet NORDUnet.

Hvornår kom internettet i Danmark?

Nogle mener det er fra 1969, andre siger 1973 og igen andre 1983 (kilde). 3. april 1993 kunne man for første gang gør brug af www, og dermed kom der for alvor skub i købet af domæner og oprettelsen af hjemmesider på det spæde internet.

Hvornår blev internettet offentligt tilgængeligt?

WWW’s debut som en offentlig tilgængelig tjeneste på internettet. Den 6. august 1991 markerer dagen for WorldWideWeb’s debut som en offentlig tilgængelig tjeneste på internettet. Det skete da skaberen af WWW Tim Berners-Lee delte et resume af projektet i flere nyhedsgrupper bl.

Hvornår begyndte man at bruge internet?

Den 29. oktober 1969 sendte Charles Kline, en studerende på University of California i Los Angeles, den første besked over det såkaldte ARPANET, der var et computernetværk udviklet af det amerikanske militær, og som senere dannede grundlag for det, vi i dag – præcis 40 år senere – kender som internettet.

You might be interested:  Hvad Er En Normal Løn I Danmark?(Perfekt svar)

Hvem fandt på internettet?

1999: Den første ‘ Wi-Fi ‘ standard: Annonceringen af 802.11b standarden blev den første standard på markedet, der gik under navnet ‘ Wi-Fi ‘. Den nye standard tilbød en hastighed og brugervenlighed, som aldrig før var set og bliver i dag derfor betragtet af mange som den egentlige begyndelse på Wi-Fi -revolutionen.

Hvad hedder den første hjemmeside?

I dag for 30 år siden blev verdens første hjemmeside tilgængelig for alle med adgang til internettet. Siden, som blev publiceret på http://info.cern.ch/, blev lavet af den britiske forsker Tim Berners-Lee.

Hvilket amerikansk ministerium startede internettet?

Grundstenene til internettet blev lagt i 1960’erne af det amerikanske forsvar, først og fremmest med etablering af Arpanettet og senere af de civile netværksstrukturer CSNET, BITNET og NSFNET. Internettet måtte ikke have en central computer, hvor alle informationer var lagret på en harddisk.

Hvordan har internettet ændret verden?

Udviklingen af det moderne internet Men i de første mange år af internettets historie er der faktisk kun ganske få computere, der er forbundet og ”online” med hinanden. For det er først i løbet af 1970’erne, at flere og nye netværk bliver oprettet, og der kommer flere computere på de enkelte netværk.

Hvem styrer internettet?

Som udgangspunkt er der ikke nogen ejere af internettet som sådan. Internettet består af mange små netværk, og derimod ikke af ét stort netværk. Der findes dermed ikke en selvstændig forbindelse, som styrer hele internettet.

Hvornår blev den første hjemmeside lanceret?

Tim Berners-Lee – opfinderen af World Wide Web – lagde sin hjemmeside ud hos CERN den 20. december 1990.

You might be interested:  Hvor Mange Biler Køre Der I Danmark?(Perfekt svar)

Hvad er forskellen på internettet og www?

Internettet er et kæmpe netværk af computere, servere og datacentre, der er forbundet overalt i verden. World Wide Web er den teknologi, der gør information tilgængelig for alle computere via Internet. Så når du fx sender emails, bruger du internettet og ikke www. Det samme gælder for tjenester som Skype.

Hvad hed verdens første browser?

Tim Berners-Lee udviklede verdens første browser for 25 år siden. Verdens første browser, WorldWideWeb, kunne bruges som editor og oprette hyperlinks mellem HTML-sider.

Hvor er internettet?

Internettet omtales ofte som en sky, men det er ganske misvisende, for 99 procent af hele verdens internettrafik løber igennem verdenshavende i søkabler med tykkelse som en dåsesodavand. Kabler med en samlet længde på mere end 1.000.000 kilometer gør det muligt for dig at læse netop disse linjer.

Hvorfor bruger man internettet?

Internettet er et kæmpestort, verdensomspændende netværk af compu- tere, og disse kan sende information og data til hinanden efter nærmere regler og et fastlagt sprog. Med internettets hjælp kan man modtage og sende skrevne meddelelser. Det forudsætter at man selv har en e-mailadresse og at modtageren og- så har én.

Hvordan får jeg internet på min computer?

En router skaber netværket ved at sende og modtage trådløse signaler. En router er altså det vigtigste element, når man skal have trådløst internet. Routeren er med et kabel koblet direkte til internettet, eller det kan være koblet til et kabelmodem, som også er forbundet til internettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *