Hvornår Vandt Danmark Em?(Perfekt svar)

Den blev spillet den 26. juni 1992 på Nya Ullevi i Göteborg, og skulle finde vinderen af Europamesterskabet i fodbold 1992. De deltagende hold var Tyskland og Danmark. Danmark vandt 2-0 på mål af John “Faxe” Jensen og Kim Vilfort.

Hvilket år vandt Danmark Fodbold EM?

Europamesterskabet i fodbold har siden juni 1992 været synonymt med dansk fodbolds største succes nogensinde.

Hvorfor vandt Danmark EM i 1992?

Danmarks EM -hold 1992 er det mest succesfulde landshold i dansk fodbolds historie. Det vandt EM -slutrunden i 1992 efter at være inviteret som erstatning for Jugoslavien, der egentlig var kvalificeret, men som var blevet udelukket fra turneringen på grund af krigen i Bosnien-Hercegovina.

Hvem vandt fodbold i 1992?

Her fuldendte Danmark det fantastiske eventyr ved at vinde EM 92 efter en 2-0-sejr over Tyskland. John “Faxe” Jensen og Kim Vilfort scorede de to mål for Danmark, hvor Peter Schmeichel ligeledes stod endnu en brandkamp.

Hvordan vandt Danmark EM i 1992?

Den blev spillet den 26. juni 1992 på Nya Ullevi i Göteborg, og skulle finde vinderen af Europamesterskabet i fodbold 1992. De deltagende hold var Tyskland og Danmark. Danmark vandt 2-0 på mål af John “Faxe” Jensen og Kim Vilfort.

You might be interested:  Hvor Mange Tyrker Er Der I Danmark?(Bedste løsning)

Hvad skete der i 1992 fodbold?

26. juni – Det danske fodboldlandshold vinder EM-finalen i fodbold 2-0 over Tyskland i Göteborg. 1. juli – Fodboldklubben FC København bliver stiftet som en overbygning af Europas ældste ikke-engelske klub KB af 1876 og B 1903.

Hvem var landstræner i 1992?

Richard Møller Nielsen (også kaldet Ricardo; født 19. august 1937 i Ubberud, død 13. februar 2014 i Odense) var en dansk fodboldspiller og – træner. Han var især kendt som træner for det danske landshold 1990-1996 og stod således bag holdet, der blev europamester i 1992.

Hvilken dansk fodboldspiller blev topscorer ved EM i Sverige 1992?

Henrik Store Larsen lavede to mål i opgøret mod Holland, og han endte med at blive topscorer ved EM med tre mål.

Hvem sagde Huttelihut?

Udtrykket ” hutlihut ” fandtes længe før Danmarks EM-guld i fodbold i 1992. ” Hutlihut,” lød det som bekendt, da fodboldkommentator Flemming Toft manglede ord for sin begejstring under EM-finalen for 25 år siden. For nylig skrev flere medier, også denne avis, at Flemming Toft endda opfandt udtrykket.

Hvem sang nationalsang EM 1992?

I kølvandet på turneringen oprettede de respektive lande deres egne landshold. En sjov detalje er, at SNG i mangel på bedre, brugte et stykke af Ludvig van Beethovens 9. symfoni som nationalsang.

Hvem brækkede benet under EM 92?

Fodboldspilleren Henrik Andersen var i sit livs form under fodbold- EM i 1992. Men festen stoppede, da han i semifinalen mod Holland fik en voldsom knæskade.

Hvorfor var Michael Laudrup ikke med til EM 1992?

Umiddelbart var han selvskreven til dét danske landshold, der vandt EM i 1992, men han havde selv meldt fra til landsholdet pga. spillemæssige uenigheder med landstræner Richard Møller Nielsen. Laudrup scorede 37 mål for landsholdet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *