Internet I Danmark Hvornår?(Korrekt svar)

“I Danmark og Norden gjorde internettet sit indtog i forskningsverdenen, først på de datalogiske og datatekniske institutter i begyndelsen af 1980erne. I 1988 blev det danske forskningsnet, DENet, tilsluttet den amerikanske del af internettet gennem det nordiske forskningsnet NORDUnet.

Hvornår fik vi internet i Danmark?

For 20. december i 1990 blev den første hjemmeside lanceret. Og internettet har siden udviklet sig. Blot seks år efter den første lancering af en hjemmeside, brugte 12 procent af danskerne internettet i gennemsnit to timer om ugen.

Hvornår blev internettet udbredt?

I løbet af 1990’erne blev internettet udbredt i det meste af verden. Det nøjagtige antal tilsluttede computere kendes ikke, men det skønnes, at ca. 2,4 milliard mennesker verden over bruger nettet (2012); antallet er fortsat stigende.

Hvordan er internettet organiseret?

computere) på internettet kommunikerer med hinanden via protokoller. Det største offentligt tilgængelige datanet i verden kaldes i daglig tale også simpelthen internettet. Nettet er organiseret i domæner. World Wide Web er den del af internettet, som kan nås via HTTP-protokollen.

Hvem fandt på internettet?

1971: De første spæde skridt på Hawaii: Et netværkssystem kaldet ALOHAnet blev skabt på University of Hawaii, og det blev grundlaget for en videre udvikling af trådløs kommunikation, som senere ledte til Wi-Fi -netværkets tilblivelse. 1997: Data med 2 MB/sek.: Den første version af 802.11 standarden introduceres.

You might be interested:  Hvad Er Det Mest Populære Efternavn I Danmark?(Korrekt svar)

Hvad hedder den første hjemmeside?

I dag for 30 år siden blev verdens første hjemmeside tilgængelig for alle med adgang til internettet. Siden, som blev publiceret på http://info.cern.ch/, blev lavet af den britiske forsker Tim Berners-Lee.

Hvordan har internettet ændret verden?

Med internettet kan vi via chatsider og e-mail skrive fra et sted på jorden direkte til et andet, hvilket også betyder hurtigere kontakt til vores omverden. Samtidig kan vi også sende videofilm og billeder fra hele verden. Blandt andet er der tit brugt klip og billeder fra andre lande i tv-avisen.

Hvad er Internetter?

Internettet er et kæmpestort, verdensomspændende netværk af compu- tere, og disse kan sende information og data til hinanden efter nærmere regler og et fastlagt sprog. Med internettets hjælp kan man modtage og sende skrevne meddelelser. Det forudsætter at man selv har en e-mailadresse og at modtageren og- så har én.

Hvad er internettet og hvordan fungere det?

Når du bruger internettet, så er det, du gør, en del af netværket internet. Internet -kablerne i jorden danner netværk. De små netværk er koblet sammen med større netværk og så videre ud i hele verden med hjælp af kabler, der sender information superhurtigt.

Hvor er internettet?

Internettet omtales ofte som en sky, men det er ganske misvisende, for 99 procent af hele verdens internettrafik løber igennem verdenshavende i søkabler med tykkelse som en dåsesodavand. Kabler med en samlet længde på mere end 1.000.000 kilometer gør det muligt for dig at læse netop disse linjer.

Hvordan styres internettet på verdensplan?

Der er nu nogenlunde faste planer for ikke mindre end 8 systemer af satellitter, der skal dække hele verden med et superhurtigt internet med over 1 Gb/s. Der er tale om enorme systemer på flere tusinde satellitter, som skal virke sammen, noget der aldrig tidligere er prøvet.

You might be interested:  Hvornår Kommer Bmw I4 Til Danmark?(Korrekt svar)

Hvad er forskellen på internettet og www?

Internettet er et kæmpe netværk af computere, servere og datacentre, der er forbundet overalt i verden. World Wide Web er den teknologi, der gør information tilgængelig for alle computere via Internet. Så når du fx sender emails, bruger du internettet og ikke www. Det samme gælder for tjenester som Skype.

Hvem styrer internettet?

Som udgangspunkt er der ikke nogen ejere af internettet som sådan. Internettet består af mange små netværk, og derimod ikke af ét stort netværk. Der findes dermed ikke en selvstændig forbindelse, som styrer hele internettet.

Hvad var de første skridt i internettets historie?

oktober 1969 sker der noget skelsættende. Noget, der af mange betragtes som første skridt i udviklingen af internettet. I forskningsprojektet APRANET (Advanced Research Projects Agency Network) lykkes det for første gang forskerne at lave en stabil forbindelse mellem to computere.

Hvad hed verdens første browser?

Tim Berners-Lee udviklede verdens første browser for 25 år siden. Verdens første browser, WorldWideWeb, kunne bruges som editor og oprette hyperlinks mellem HTML-sider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *